Bağışlar Un, yeni yatırım ile şu anda 17 bin ton olan buğday stok alanını 45 bin tona, 9 adet olan un silosuna da 8 adet un silosu daha ekleyerek un stok alanını bin 50 tona çıkartacak.
Durmuş Çelik /ADANA
Taş değirmenciliği ile Adana’nın İmamoğlu ilçesinde 1960 yılında sektöre giriş yapan Bağışlar Un, şu anda günde 280 ton buğday kırma kapasitesi ile toplam 15 bin 500 metrekare alanda faaliyetlerine devam ediyor. Fabrikalarında her türlü unu üretebilme imkanına sahip olduklarını vurgulayan Bağışlar Un Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Bağış, yeni yatırım ile şu anda 17 bin ton olan buğday stok alanını 45 bin tona, 9 adet olan un silosuna da 8 adet un silosu daha ekleyerek un stok alanını bin 50 tona çıkartacaklarını söyledi.
Bağışlar Un olarak temellerini 2003 yılında attıklarını belirten Bekir Bağış, Bağışlar ve Adova olarak iki marka ile üretim yaptıklarını vurguladı. Şu an 11 çeşit un üreterek geniş bir ürün gamına sahip oldukları bilgisini veren Bağış, ürettikleri ürünlerin tamamını iç piyasaya sunduklarını dile getirdi. ISO 9001 ve TSE belgeleri ile kaliteli ürün ürettiklerini belgelediklerinin altını çizen Bağış, ihracat için de altyapı çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti. Bağış, şu an ki un silo sayılarının 9 olduğunu belirterek 8 adet yeni un silosu için temel attıklarını kaydetti. Fabrika içerisinde bir de Ar-Ge laboratuvarları olduğunu ifade eden Bağış, laboratuvarlarında bir de fırın olduğunu ve test etmedikleri hiç bir ürünü piyasaya sunmadıklarını kaydetti. Bağış, ayrıca bünyelerinde bulundurdukları laboratuvarın Türkiye standartlarının üzerinde olduğunun altını çizdi.
Türkiye’de sertifikalı tohum üretiminin desteklenmesi ile çiftçilerin sertifikalı tohum ekiminin arttığını söyleyen Bağış, bu durumun kaliteyi yükselttiğini kaydetti. Gübre fiyatlarının düşmesinin çiftçilerin gübre kullanımını artırdığını dile getiren Bağış, TMO’nun proteine dayalı buğday almasının ve iyi tasnif etmesinin TMO’dan buğday alan arkadaşları memnun ettiğini bildirdi. “Ticaret ile alakalı kanunların, insanların sermayesini sanayiye ve ticarete daha çok aktarmalarını teşvik edecek bir yapıda olmasını temenni ediyoruz” diyen Bağış, şöyle devam etti: “Ülkemizde ve kentimizde sermayesi olan insanlar var ve bu sermayenin ülke içerisinde yatırıma dönüşmesini sağlamak, ülke ekonomisine canlılık kazandıracaktır.” Bağış, ayrıca çek/senet ile ilgili olarak yapılacak düzenlemeler ile piyasada oluşan güvensizlik ortamının giderilmesi gerektiğini söyledi.
Kaynak: Dünya Gazetesi
Siz de fikrinizi belirtin
You must be logged in to post a comment.